Cafe de Boer Groningen
2017 | AUG/SEP | JUNI | MEI | APRIL

Goede Vrijdag 14 april 2017: OPENINGSFEEST!
MANNEN MET KLEINTJES
In het pand van voormalig café Koster: Hoogstraatje 7-9.
Opening was geweldig, mede dankzij de MmK's.

Ukelele band  “Mannen met Kleintjes” is in 2009 opgericht door enkele ukelele fanaten uit Groningen en is inmiddels uitgegroeid tot de beste (en waarschijnlijk enige!!!) ukelele band van Nederland. De ukelele wordt meestal gezien als een oubollig stukje speelgoed, maar in de handen van de “Mannen met Kleintjes” verandert dat in een onwaarschijnlijk muziekinstrument. Met een smakelijke mix van dampende rock, dansbare disco en herkenbare popklassiekers weten de  “Mannen met Kleintjes” met groot enthousiasme en humor van elk optreden een ware happening te maken. Deep Purple, Led Zeppelin, Golden Earring, Michael Jackson, Bob Marley… En dit alles met close harmony zang, humor en in een krap ukelele jasje.
www.mannenmetkleintjes.nl

Zaterdag 15 april 2200 u gratis

DJ WILLEM

DJ WILLEM K. breng een heel tijdperk weer tot leven met CD's en vinyl. 70/80/90's.

Zondag 16 april 1700 u gratis

BLUES ENCORE

Harm Brinksma, uit Assen, kocht in 1966 zijn eerste mondharmonica. Dat was de start van een carriere als zanger en mondharmonicaspeler in bands als Pepperone en Brinkels Boogie Band en dus Blues Encore. Wessel Babtist drumt sinds 1965 in allerlei blues- en rockbands, o.a. White Honey en AA and the Docters. Gerrit Veen behoeft geen nadere introductie. Legende. heman Brood, AA & The Doctors. En the hardest working guitar player in town: Rudmer van der Meer!

 

Maandag 17 april 20:00 uur gratis.

MARC'S LUISTERMAANDAG

Maandag de 17e zullen we met de Luistermaandagers nog eens gaan kijken hoe de boel erbij ligt. Neem vooral een instrument mee voor het betere kampvuurgevoel, of de dichter van om de hoek. Tot maandag. Plannen maken, kennismaken, wensen uiten, optredens pakken. Akoestisch, en/of minimaal versterkt en van alle markten thuis, vrij, zo blijft het. Duffe maandag wordt gezellig nakateren van het weekend en op tijd naar bed.

Vrijdag 21 april, 22:00 uur, gratis.
DE BOER SESSIES De bekende sessie op de vrijdagavond in het Hoogstraatje, nu in Café de Boer. Onder toezicht van een ervaren sessieleider.

Zaterdag 22 april, 22:00 uur, gratis.
BEN THE RECORDMAN

Your yesterday music DJ. Vanaf 1972 weet ben The recordman het Groningse nachtleven op zijn kop te zetten. Ben debuteerde in societeit de Lichtbak, waar hij zijn talenten rap ontwikkelde. Zijn naam galmde steeds vaker in het Groningse uitgaanscircuit en vanaf 1974 was hij de vaste DJ van The Jolly Joker. Op het hoogtepunt van zijn loopbaan als DJ besloot Ben in 1983 afstand te nemen van het uitzinnige maar slopende uitgaansleven. Zijn passie voor de muziek en DJ-en is echter nooit verdwenen. Op speciaal verzoek wordt het vinyl nog wel eens tevoorschijn gehaald, wat ook bij de jongere generaties met enthousiasme wordt ontvangen. Ben draaide afgelopen jaren op o.a. het Noorderzonfestival, in de Oosterpoort en voor het Noord Nederlands Orkest.

Zondag 23 april, 17:00 uur, gratis.
FOR FUNK

Full force funkformatie For Funk begon in 2002. Oprichters Jorma Alkema (bas), Reggie van den Steen (guitar/vocal) and Marcel Jasper (drums) waren reeds druk bezig met andere bands, sessies, studiowerk, etc. Ze wilden daarnaast iets met veel energie en een jazzy benadering. Nu komen ze dus af en toe samen ‘to Funk the F out’!

Maandag 24 april, 20:00 uur, gratis.
MARC'S LUISTERMAANDAG

Er is weer elke maandag plaats voor kunstenaars van allerlei disciplines om een avond geheel naar eigen wens in te vullen, er is nog niets gepland. Wij zoeken dichters, schrijvers, voordragers, muzikanten en musici, en verder is iedereen welkom, voor korte of langere invullingen, samenwerkingsverbanden, sessies, die deze spontane avonden kleur willen geven. Iedereen kan langskomen om mee te doen aan een akoestische of minimaal versterkte sessie, instrumenten meenemen. Samenzijn en bouwen aan ontmoetingen, dat is de bedoeling. Het leidde al tot zeer bijzondere avonden..!

Woensdag 26 april, 21:00 uur, gratis.
THE FAMILY

The Family is een funk/soul band, die de muziek benadert vanuit een vrije en geïmproviseerde (speel)opvatting. Covers worden op een eigen manier gebracht en daarnaast spelen ze ook eigen werk. De band heeft een vaste kern van muzikanten en nodigt daar verschillende gastmuzikanten bij uit. Deze manier van spelen plus een sterke liefde voor een vette groove maken de optredens van The Family altijd verrassend en swingend!!! De vast kern van de band bestaat uit: Gino Jansen, bekend als bassist van Fox the Fox en van 10 jaar met Harry Muskee. De zussen Hedy en Laureen Jansen, afzonderlijk goeie zangeressen maar vooral samen een geoliede machine. Rudmer van der Meer, een gitarist met een eigen geluid en bekend gezicht in de Groningse muziekscene.

Donderdag 27 april, 21:00 uur, gratis.
SOULTRAIN

SoulTrain bestaat uit 7 muzikanten die allen hun sporen in de muziek hebben verdiend: Alle musici van Soultrain speelden eerder in bekende en minder bekende pop/soulbands en hebben ruime ervaring met diverse muziekstromingen.
Naarmate de band meer ging optreden werd duidelijk dat de “soul” een erg belangrijke plek begon in te nemen en dat die muziekstijl heel goed lag in de band en de aanhoorders. De krachtige stem van Hennie (Franklin) Dolsma, de stevige basis en een paar geweldige solisten maken dat de band klinkt als een soulklok. Droom mee en waan je in de jaren 60/70!
Hennie Dolsma (zang): Dutch Concert/Rocking Tigers/ Tiger e.v.a.
Wally van de Reijd ( drums): Progenitive/Rocking Tigers /Chaplains/Frontpage e.v.a.
Bert Veldkamp (bas+zang): ZOO/KAYAK/ Ekseption/Stroatklinkers e.a.
Eddie Meijer (toetsen+zang): ZOO/Kangaroo/Soulrays/Frontpage e.a.
Marinus Elzinga (gitaar) Highway/Second skin/Soulrays e.a.
Joni Fens (sax): Botulisme/Rolling Man e.a.
Marten Miedema (trompet): Quest for Fire/ Los Bomberos/ de Stageband e.a.

Vrijdag 28 april, 22:00 uur, gratis.
DE BOER SESSIES De bekende sessie op de vrijdagavond in het Hoogstraatje, nu in Café de Boer. Onder toezicht van een ervaren sessieleider.

Zaterdag 29 april, 22:00 uur, gratis.
DJ WILLEM DJ Willem draait historie.

Zondag 30 april, 17:00 uur, gratis.
MOJO OVERDRIVE

Mojo Overdrive is een rockband uit het noorden van Nederland en bestaat uit vier door de wol geverfde muzikanten die in de jaren '80 van de vorige eeuw al op diverse podia te vinden waren. Zij weten dus hoe ze een rockshow moeten neerzetten en daarom zijn de optredens van Mojo Overdrive spetterend en strak. De muzikale roots liggen vooral in de bluesrock van de jaren '70, maar ook wordt er geflirt met wat modernere invloeden.