Cafe de Boer Groningen
2017 | AUG/SEP | JUNI | MEI | APRIL

Vrijdag 7 juli 21:00 u gratis

DE BOER SESSIES: ACOUSTIC

Vrijdag 7 juli: DE BOER SESSIES: ACOUSTIC.
Nieuw in de reeks De Boer Sessies: Akoestisch open podium, vrijdags 1 x in de 4 weken, o.l.v. JELLE BLAUW. Geen jamsessie, wel open voor akoestische acts (ca. half uur). Graag eigen instrument meenemen.
Aanmelden, bij voorkeur, via: acst.cdb@gmail.comDonderdag 29 juni 20:00 u gratis

JAMES HUNNICUTT

Een aangename verrassing donderdag 29 juni!
Een ingelast ‘met de pet rond’ optreden van de Amerikaanse singer-songwriter James Hunnicutt.
‘I am a singer/songwriter/ musician from Washington State, USA.
I believe that the most powerful & universal languages in humanity are love & music... 
I do what I do because I love it. My love for life & music empowers me & I have learned that what I do empowers others from time to time as well & this realization is invaluable in my opinion... It brings an inner wealth along with it that $ & material possessions can't even come close to comparing with.’

https://www.youtube.com/ watch?v=TkDD83iSZuk

Vrijdag 2 juni 22:30 uur, gratis
DE BOER SESSIES
Het immer meer muzikanten en publiek trekkende open podium op de vrijdagavond in café de Boer. De avond begint dikwijls met een kort concert van de basisband.

Zondag 4 juni 16:00 u gratis

SPRINGTIME CONFUSION

Springtime Confusion is een initiatief van drummer Bas de Vries. De groep dankt zijn naam aan een van de vele nummers die de band Vitesse heeft opgenomen. Deze band – die destijds werd gezien als de beste live act in Nederland - loopt als een rode draad door het leven van De Vries. Vooral oprichter en drummer Herman van Boeyen heeft hem geïnspireerd; hij stond begin jaren 80 te boek als de beste en snelste drummer die we in Nederland kenden. Om die reden besloot De Vries recentelijk dat het tijd werd om een Vitesse-tributeband te starten.
Voor Springtime Confusion heeft De Vries exact het drumstel van Van Boeyen van begin jaren 80 nagebouwd, inclusief het rek met Simmons pads! Met z’n drieën weten de mannen het Vitesse-geluid op een geweldige manier te evenaren en zetten zij een show neer op een absoluut topniveau, die klaar is voor de Nederlandse podia. De band richt zich vooral op de jaren 1978 – 1983, de periode waarin Vitesse waanzinnig populair was. In een set van ruim een uur neemt Springtime Confusion het publiek mee terug in de tijd en komen alle hits voorbij!
Line up:
Bas de Vries – Drums & Vocals
Pieter Baas – Guitar & Lead Vocals
David Minderhoud – Bass & Vocals

Dinsdag 6 juni 20:00 uur gratis.

TINA TOETER'S TUESDAY

Stand-up comedy van Marvin Stapert.
Dat hadden we nog niet eerder!

Vrijdag 9 juni 20:30 uur gratis.
DE BOER SESSIES: ACOUSTIC

Nieuw in de reeks De Boer Sessies: Akoestisch open podium, vrijdags 1 x in de 4 weken, o.l.v. Jelle Blauw. 
Geen jamsessie; wel open voor akoestische acts (ca. 25 minuten).
Eigen instrument meenemen.

Zondag 11 juni 16:00 uur gratis.
DEAN

Dean is een band met kennis van de Klassieken en gevoel voor experiment. Van de jury van de Grote Prijs mogen we het geen rock noemen maar Pop.  Nou, Pop dan maar, but not as you know it....
Sjors - zang, gitaar
Fred - bas, zang
Mario - gitaar, slide
Lex - drums, percussie, zang
Peter - toetsen

Dinsdag 13 juni 20:00 uur gratis.

TINA TOETER'S TUESDAY

FRITS KOOPS
Frits is alles van straatmuzikant tot bandje. Hij gaat het nu eens helemaal alleen doen, met gitaar en eigen liedjes. Volgens hem kan hij wel een avond vullen. Ik hoorde wat thuiswerk aan CD's en dat klinkt veelbelovend.
Daarnaast is hij de man die de bijnaam Tina Toeter bedacht.
Welnu, ik ben het daar niet helemaal mee eens, maar goed, bijnamen krijgt men he, en iedereen moest er om lachen, aldus is de nieuwe naam voor onze luisteravonden geboren. Van LuisterMaandag naar toeter, klinkt als een hoop kabaal, maar nee, Tina Toeter zit in het publiek he, mocht er geen hulp bij een sessieavond nodig zijn; gewoon lekker te genieten.
Dus, Frits gaat voor straf zelf de reeks luisterdinsdagen onder de door hem verzonnen bijnaam openen, komt dat zien, en ja, we beginnen werkelijk vroeg, dus stel het niet teveel uit.
Tot dinsdag. Tuesday. Nou ja, moet kunnen, in t engels. Klonk beter.
TTT, it is..

Vrijdag 16 juni 22:30 uur, gratis
DE BOER SESSIES
Het immer meer muzikanten en publiek trekkende open podium op de vrijdagavond in café de Boer. De avond begint dikwijls met een kort concert van de basisband.

Dinsdag 20 juni 20:00 uur gratis.

TINA TOETER'S TUESDAY

Open tekst- en muziekavond.

Vrijdag 23 juni 22:30 uur, gratis
DE BOER SESSIES
Het immer meer muzikanten en publiek trekkende open podium op de vrijdagavond in café de Boer. De avond begint dikwijls met een kort concert van de basisband.

Maandag 27 juni 20:00 uur gratis.

TINA TOETER'S TUESDAY
Er is weer elke dinsdag plaats voor kunstenaars van allerlei disciplines om een avond geheel naar eigen wens in te vullen, er is nog niets gepland. Wij zoeken dichters, schrijvers, voordragers, muzikanten en musici, en verder is iedereen welkom, voor korte of langere invullingen, samenwerkingsverbanden, sessies, die deze spontane avonden kleur willen geven. Iedereen kan langskomen om mee te doen aan een akoestische of minimaal versterkte sessie, instrumenten meenemen. Samenzijn en bouwen aan ontmoetingen, dat is de bedoeling. Het leidde al tot zeer bijzondere avonden..!